Creative Ring Challenge

Ghent


Maak kans op tot € 50.000 financiering voor een digitale toepassing voor de creatieve industrie!


Woensdag 23 Maart
Design Museum
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent

10:00

17:00


INSCHRIJVEN VOOR DE KICK-OFF


<WAT?/>

De Stad Gent biedt beginnende ondernemers de kans om hun creatieve idee verder uit te werken en te implementeren in de stad. Dit kadert in de Creative Ring Challenge Benelux, waar ook ondernemers uit Eindhoven en Brussel aan deelnemen. Samen met haar partners voorziet de stad jou van alle ondersteuning die je nodig hebt om tot een succesvolle indiening te komen. Op 7 April worden er 5 inzendingen uit de drie steden beloond met een geldprijs van € 25.000. Projecten die doorstromen naar de finale in juni maken kans op nogmaals € 25.000 voor de implementatie van hun product in de deelnemende steden.


<VOOR WIE?/>

Voor creatieve bedrijven

Heb je een digitale oplossing en/of een app die verband houdt met de creatieve industrie en Smart Society? Ben je een startup of denk je eraan om op heel korte termijn een bedrijf te beginnen?

Om deel te nemen heb je minstens een ondernemingsnummer nodig, maar zolang je dit aanvraagt vóór de indiening van je dossier (25 Maart) komt jouw bedrijf in aanmerking.

die FIWARE gebruiken

FIWARE is hét Europese initiatief om "Future Internet" bedrijven te ondersteunen. Binnen FIWARE werd er een reeks aan handige Open Source software componenten ontwikkeld die je als developer niet enkel tijd besparen, maar je ook de kans geven om in verschillende Europese landen je product te lanceren.

Om in aanmerking te komen moet je een van deze componenten gebruiken, óf een duidelijk (en zinnig) plan voorleggen omtrent welke componenten voor jouw app van toepassing kunnen zijn en hoe je deze tijdens het verdere traject zal integreren.

Voor meer informatie over FIWARE kan je deze webinar bekijken!

in Gent en Europa

De bedoeling van de Creative Ring Challenge is om tot goed werkende toepassingen te komen die aansluiten bij de stedelijke uitdagingen van vandaag. Hiervoor kan je rekenen op de ondersteuning van de Stad om je te helpen om deze uitdagingen juist te formuleren, in contact te komen met de juiste mensen, etc.

Doorheen het traject krijg je de kans om je toepassing te implementeren in 1 of meerdere Europese steden. De 2 finalisten krijgen naast deze begeleiding nog eens een geldprijs van € 25.000 om deze lokale implementatie een success te make.n


<TIMELINE/>

Apps for Ghent

(M)Apps for Ghent

De officieuze lancering van de Creative Ring Challenge in Gent vindt plaats tijdens (M)Apps for Ghent. Voorafgaand aan de Hackathon wordt er reeds een korte introductie gegeven tot de Challenge door Ingrid Willems (iMinds, The Creative Ring). Aanwezigheid hier is niet verplicht voor de deelname aan de challenge, maar de aanwezigen hebben uiteraard een streepje voor :)

Programma 19 Maart
Online Kick-off

Online Kick-off

De officiële kick-off vindt plaats op 21 maart in de drie steden, Eindhoven, Brussel en Gent. Je kan de kick-off bijwonen via webinar. Je komt hier te weten wat de officiële spelregels zijn, en wat er gebeurt in de andere steden.

Naar de webinar 21 Maart
Kick-off

Kick-off en Workshopdag

Op 23 maart worden alle kandidaten verwacht in het Design Museum Gent voor een intensieve workshopdag. Er wordt een introductie gegeven tot de Challenge, de Stad Gent schetst er haar uitdagingen, en vervolgens worden de deelnemers gecoacht in het gebruik van FIWARE en de lokale implementatie via Living Labs. We sluiten af met een korte pitching sessie.

Aanwezigheid is verplicht!

Nu inschrijven! Programma 23 Maart
Indiening

Indiening!

Op 28 maart, om 23:59, moeten de dossiers ten laatste ingediend worden! Dossiers die niet tijdig worden ingediend komen niet in aanmerking voor financiering. Alle indieningen gebeuren online

Nu indienen! 28 maart
Pitching

Pitching Sessies

Alle deelnemers worden uitgenodigd om in Brussel hun project te komen verdedigen voor de gemeenschappelijke jury.

Locatie en Tijd 6 April
Location

Jury

De jury beslist welke 5 projecten een eerste schijf van € 25.000 winnen

7 April
Movie

Implementatie van het prototype

Van april tot juni wordt er door de 5 winnaars verder gewerkt aan het prototype

De 5 bedrijven deelnemende bedrijven kunnen tijdens deze periode rekenen op de professionele begeleiding van onder andere iMinds Living Labs

April - Juni
Indiening

TEDxGhent

Op 18 Juni krijgt 1 van de 5 overblijvende teams de kans om hun project voor te stellen tijdens TEDxGhent!

Naar de website 18 Juni
Location

Finale

De jury beslist welke 2 projecten een tweede schijf van € 25.000 winnen

Juni
Finale

Uitrol

De twee finalisten worden ondersteund bij het uitrollen van hun applicatie in (een van) de steden. iMinds zal de Living Lab implementatie begeleiden, en de steden zullen waar nodig de nodige open data en lokale contacten aanleveren.

Juni - September

<PARTNERS/>


<INSCHRIJVEN/>


INSCHRIJVEN VOOR DE KICK-OFF