<NIEUWS/>

Apps For Ghent 2017!

Maar liefst 120 mensen trokken naar de Hackathon om hun eigen sporttoepassing of –idee uit te werken. Elk groepje kreeg 5 uur de tijd om een applicatie te ontwerpen, die ze na afloop voorstelden aan de 25-koppige jury. Vier teams konden de strenge selectie overleven en gingen naar huis met enkele mooie prijzen.

Data Dive Sport & Beweging

Naar aanloop van de jaarlijkse Hackathon Apps For Ghent, organiseert de stad een data dive op donderdagavond 9 maart. Tijdens deze dive is het mogelijk om met de al reeds beschikbare en de nieuwe datasets over sport in aanraking te komen. Op deze manier kan je al reeds enkele dagen voor de hackathon inspiratie en ideeën opdoen, om zo nog beter van start te kunnen gaan op Apps For Ghent.

Heb je een idee voor de ultieme sport toepassing?

Hoe kunnen digitale toepassingen een oplossing bieden voor sportproblemen? Via smartphone gemakkelijker een sportterrein reserveren, wedstrijd- en spelersstatistieken bijhouden en delen? Heb je hier ideeën voor, of nog andere uitdagingen? Leg ze voor aan de hackers van Apps for Ghent. Op 18 maart gaan zij in de Krook op zoek naar dé sportapp. Stuur ons je ideeën. En wie weet krijg je een digitale oplossing voor jouw probleem!

Data Dive Mobiliteit

De Stad Gent publiceert al jaar en dag heel wat open data. Sinds kort zijn daar heel wat interessante real-time data rond mobiliteit bijgekomen. Denk maar aan de bezetting van de ring, het aantal beschikbare deelfietsen, de vertraging van de bussen, en nog veel meer! Op 10 oktober stellen we deze data voor tijdens een Data Dive

Bouw een aanbevelingsmachine voor de bibliotheek!

Help ons om de bibliotheekbezoeker zijn of haar weg te laten vinden in het aanbod van de bibliotheek! Een goede aanbevelingsmachine die gebruik maakt van de collectiegegevens van de bib, maar ook van andere databronnen zoals de ontleningsgegevens, reviews, social media posts, etc. kunnen misschien de weg helpen wijzen naar een verborgen pareltje.

Data Dive Gentse Feesten 2016

De Stad Gent organiseert een "Data Dive" op 13 juni, van 17u tot 19u, te AC Portus, Keizer Karelstraat 1, op de eerste verdieping in lokaal 1.20. Hier worden voor het eerst de open data voor de Gentse Feesten 2016 voorgesteld, waaronder het geactualiseerde versie van het programma. Na de voorstelling van de data is er tijd voor vragen en antwoorden, en kan er gebrainstormd worden over mogelijke toepassingen.

't was wa de mapps maat!

Pitchen voor een meer dan tienkoppige jury van experts en een uiterst kritische kinderjury, na een hackdag van 6 uur. Doe het maar eens! Het lukte de deelnemers van de zesde editie van (M)Apps For Ghent afgelopen zaterdag allemaal. We presenteren de winnaars:...

Nerdlab, de makerspace in Gent

Nerdlab is een plaats voor bouwers. Mensen die van technologie houden en haar volledig naar hun hand zetten. Het doel is de digitale kloof te dichten door (jonge) mensen machines te laten temmen. We propageren het nerd-zijn via innovatieve workshops en evenementen. Op woensdagavond is iedereen (gratis) welkom in ons eigen lab om mee te bouwen aan het nutteloze van morgen. We zijn specialisten in circuit-bending, retro-gaming, arduino, raspberry pi en een beetje meer.

Mapping Party op (M)Apps For Ghent i.s.m. OSM

OpenStreetMap, of kortweg OSM, is een internationaal project dat de wereld op een open manier in kaart wil brengen. Omdat het thema van (M)Apps For Ghent dit jaar open (geo)data en kaarten is, zijn we dan ook heel blij dat we kunnen samenwerken met OSM om een Mapping Party te organiseren tijdens deze editie.

Brainstormsessie met Timelab

Timelab kennen we als een plek waar ideeën ontstaan en groeien. We zijn dan ook heel blij dat we tijdens (m)AppsForGhent kunnen samenwerken. HAP stelt een P2P distributienet voor die de logistieke knoop van inefficiënte individuele transporten moet helpen ontwarren.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF