<NIEUWS/>

8e editie Apps For Ghent

Apps For Ghent: Ghent in space.

Na zeven succesvolle edities is Apps For Ghent aan zijn 8ste editie toe! Zoals elk jaar blijft het doel van de hackathon co-creatie, samenwerking en het stimuleren van het gebruik van open data.


Lift Off!

Dit jaar zoeken we het thema wat verder: SPACE!

Samen met Eurisy gaan we satellietdata, satellietbeelden en radargegevens in de datastroom steken. En we kijken ook omgekeerd: wat kan Gent voor de ruimte betekenen?

Dus, heb jij een idee hoe satelliet-informatie ons kan helpen om de wijk beter te leren kennen, of welke sterrenconstellatie de vorm van de Korenmarkt heeft? Gear up!

Neem deel als team of individu. Hou ons twitteraccount in de gaten of schrijf in op onze nieuwsbrief.


Praktisch?

Apps For Ghent gaat dit jaar door op 17 maart 2018, in de gebouwen van Stad Gent. (Franklin Rooseveltlaan 1, vlak bij het Woodrow Wilsonplein)

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht! Registreren kan vanaf vandaag via onze eventbrite!


Pre-launch.

Naast de traditionele hackathon voorzien we dit jaar ook een uitgebreid programma aan nevenactiviteiten.

  • Op vrijdagavond 2 februari van 19u tot ..u (de sterrenwacht blijft open tot 23u!) gecombineerd met een datadive op de volkssterrenwacht Armand Pien (Rozier 44, 9000 Gent). Tijdens de datadive stelt de volkssterrenwacht haar diverse datasets voor die kunnen gebruikt worden tijdens de hackathon. Meer info over het programma en inschrijven via de site van de sterrenwacht.

  • Samen met Nerdlab organiseren we een workshop waterraketten bouwen op zaterdagmiddag 10 februari van 14u tot 17u. Deze gaat door bij Nerdlab zelf (Nieuwland 67, 9000 Gent). Een waterraket bouwen zonder deze te lanceren kan uiteraard niet, daarom voorzien we op 10 maart een officieus lanceermoment ergens in Gent. Dit is ook toegankelijk voor kinderen vergezeld van een volwassen begeleider. Meer details en hoe in te schrijven volgt.

  • Om er voor te zorgen dat de coders tijdens de hackathon voldoende inspiratie hebben en een applicatie kunnen ontwikkelen gebaseerd op actuele en reële noden van de Gentse inwoners, organiseert de Foresight cel van Digipolis in het STAM een workshop met de Gentenaars om te polsen hoe zij satellietdata willen inzetten. Hoe in te schrijven en extre informatie volgt!

  • Tot slot organiseert Stad Gent in samenwerking met Eurisy de Space 4 Ghent conferentie rond het gebruik van satellietdata en satellietbeelden binnen een stedelijke context. Wat zijn de mogelijkheden met satellietbeelden? Hoe kunnen satellietbeelden gebruikt worden om het leven van de Gentenaar te verbeteren? Kom het te weten op dinsdag 6 maart! Meer informatie over het programma en de inschrijvingslink kan je vinden op http://appsforghent.be/2018/space-for-ghent.


Al deze evenementen vormen een aanloop naar de hackathon op 17 maart!

Graag verwelkomen we je op één (of meerdere) van deze evenementen!

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF