<NIEUWS/>

Apps For Ghent 2019: Hack the museum

De jaarlijkse hackathon van stad Gent is alweer aan zijn 9de jaargang toe! Zoals ieder jaar streven we naar co-creatie, samenwerking en hopen we de meest creatieve oplossingen/toepassingen te vinden die gebruik maken van onze open data.

Hack The Museum

"The art challenges the technology, and the technology inspires the art" zei John Lasseter (animator en schrijver bij Walt Disney) ooit.

We focussen ons dit jaar op de Gentse musea. Met de opening van het Industriemuseum en de terugkeer van het Huis van Alijn bevestigen de Gentse musea nog maar eens hun levendigheid. En dit wordt ook digitaal doorgetrokken, wat duidelijk zichtbaar is in hun publicatie van hun open data. Denk hierbij aan informatie over de collectie, tijdelijke tentoonstellingen, foto's, evenementinformatie enzovoort. Geflankeerd door data van Vlaamse instanties en de reeds aanwezige data over Gent hebben we een sterk recept om ook de tentoongestelde stukken te laten flankeren door het beste wat de Gentse digitale creativiteit kan coderen. Apps For Ghent dus!

Praktisch

Apps For Ghent gaat dit jaar door op 16 maart 2019, in het STAM. (Godshuizenlaan 2, 9000 Gent. Ingang zal aangegeven zijn door Apps For Ghent banners.) We starten om 9 uur en het einde is voorzien rond 19 uur, waarna er een receptie is voorzien.

Deelname is zoals ieder jaar gratis, maar inschrijven is verplicht. Registreren kan via onze eventbrite.

Meer praktische info volgt de komende dagen.

Datadive: Datanight at the museum

We gaan jullie uiteraard niet onvoorbereid naar Apps For Ghent sturen. Zoals ieder jaar organiseren we weer een datadive waarop we de beschikbare datasets voorstellen en wat dieper ingaan op de uitdagingen die leven bij de verschillende musea.

De datadive gaat door in het Industriemuseum op donderdagavond 7 maart, van 19 uur tot 21 uur

Inschrijven kan je via deze eventbrite.

Meer informatie over het definitieve programma van de datadive volgt nog.

Graag verwelkomen we je op de datadive en/of de hackathon!

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF