<NIEUWS/>

Brainstormsessie met Timelab

Timelab kennen we als een plek waar ideeën ontstaan en groeien. We zijn dan ook heel blij dat we tijdens (m)AppsForGhent kunnen samenwerken.

HAP stelt een P2P distributienet voor die de logistieke knoop van inefficiënte individuele transporten moet helpen ontwarren.

Een transport op vaste tijdstippen en met vaste haltes, dit noemen we het melkboerprincipe. Anders dan de koerierdienst of het ijskarprincipe waar de verkoop op de straat gebeurt. We (her)introduceren dit melkboerprincipe in de binnenstad.

Een toekomst met HAP:
HAP is flexibel en aanpasbaar. HAP is een open concept dat zo veel mogelijk hergebruikt kan worden. Een netwerk van winkels, burgers, leveranciers, … zij bouwen hun eigen community op basis van een gedeelde route. Catering, kantoorartikelen, fruit, brood, sampling, het opschalen van de goederentransporten vergroot de efficiëntie en verlaagt de kosten van iedere leverancier.

Het groeiende ‘metroplan’ in de stad zorgt voor een steeds dichter netwerk van bestaande distributie waar distributiepunten van buiten de stad kunnen op inhaken. Het transportmiddel kan aangepast worden aan de grootorde van de transporten, duurzame nieuwe technologie kan hierbij helpen om de stad schoon en leefbaar te houden, zelfs met een hoge bedrijfsactiviteit.


Meedenken met Timelab? Om 11h00 uur kan je deelnemen aan de brainstormsessie over de upscaling van HAP in Gent, welke ingrediënten zijn nodig voor een app? Er zullen broodjes voorzien worden.

Deelname is gratis. U kan zich inschrijven via een mailtje naar data@stad.Gent

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF