<NIEUWS/>

Space For Ghent conferentie & Copernicus workshop

COPERNICUS WORKSHOP & DATADIVE

Voorafgaand aan de Space For Ghent conferentie vond op maandagavond 5 maart 2018 een workshop/datadive omtrent het Copernicus programma plaats. De EEA (European Environment Agency) kwam ons haarfijn uitleggen wat al die satellieten boven onze hoofden allemaal registreren, meten en bijhouden.

Sprekers Ludvig Forslund (EEA), Jurgen Everaerts (VITO) en Jo Van Valckenborg (Informatie Vlaanderen) lieten ons uitgebreid kennismaken met de data van het Copernicus programma. Zo kwamen we onder andere te weten op welke domeinen het Copernicus programma actief is en hoe we de opgeleverde data kunnen analyseren.

SPACE FOR GHENT CONFERENTIE

Op dinsdag 6 maart 2018 was het zover: de Space For Ghent conferentie. Samen met Eurisy gingen we op onderzoek naar wat we allemaal kunnen doen met de data om het leven in Gent en daarbuiten aangenamer te maken. Een perfecte setting om ideeën op te doen voor de hackathon.

De uitdaging voor Europa ligt er dus in om ontwikkelaars en bedrijven bewust te maken dat heel wat problemen op te lossen zijn met satellietdata. “Maar dat is niet gemakkelijk”, geeft Toby Clark toe. “Daarom zijn initiatieven zoals de hackathon van AppsForGhent zo noodzakelijk.” Bron De Morgen

De Gentse astronaut Dirk Frimout beantwoordde samen met een resem experts van onder andere BELSPO, De Vlaamse Overheid, de ESA en Stad Gent, al onze vragen en toonde aan de hand van voorbeelden hoe satellieten vandaag ons leven beïnvloeden. Het geheel werd afgesloten door Gents burgemeester Daniël Termont en een geslaagde receptie.

Meer informatie en foto’s van het evenement kan je terugvinden op de site van Eurisy

Via deze weg zouden we graag Eurisy bedanken voor de aangename samenwerking, alle sprekers voor de interessante presentaties en de aanwezigen voor de grenzeloze interesse!

Graag zien we jullie terug op de Apps For Ghent hackathon op 17 maart!

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF