<NIEUWS/>

"Welkom op de 10de editie van Apps For Ghent."

2020 ging het jaar worden van onze 10de editie van Apps For Ghent. Met mobiliteit als thema, De Punt als hacklocatie en de catering on point kon er niks meer mis lopen. Corona dacht hier echter anders over.

Apps For Ghent X - Datadive

Apps For Ghent is aan zijn 10de jaargang toe! Net zoals vorige jaren organiseren we daarom een datadive om iedereen de kans te geven zich maximaal voor te bereiden!

Apps For Ghent X - Hack the mobility

Apps For Ghent 10 staat voor de deur! Kom er alles over te weten!

Hack the Museum - Apps For Ghent 9

De negende editie van onze hackathon zit er alweer op! Lees hier een verslag van Hack the Museum, alsook van alle deelnemende teams en hun resultaten.

Programma Datanight at the museum - 7 maart 2019

De jaarlijkse hackathon van stad Gent is alweer aan zijn 9de jaargang toe! Zoals ieder jaar streven we naar co-creatie, samenwerking en hopen we de meest creatieve oplossingen/toepassingen te vinden die gebruik maken van de Gentse open data. We gaan jullie uiteraard niet onvoorbereid naar Apps For Ghent sturen. Daarom organiseren we ook dit jaar een datadive waarop we de beschikbare datasets voorstellen en wat dieper ingaan op de uitdagingen die leven bij de verschillende musea.

Apps For Ghent - Ghent in space

De 8e editie van Apps For Ghent stond volledig in het thema ruimte. Benieuwd met welke ideeën onze teams dit jaar op de proppen kwamen? Lees hier het verslag.

Space For Ghent conferentie & Copernicus workshop

In aanloop naar de Apps For Ghent hackathon organiseerden we samen met Eurisy een Copernicus workshop/datadive & de Space For Ghent conferentie.

Datadive Volkssterrenwacht Armand Pien.

Vrijdagavond 2 februari 2018 vond de eerste datadive in aanloop van Apps For Ghent 2018 plaats! Met dit jaar ruimte als thema, konden we geen betere partner én locatie bedenken dan de volkssterrenwacht Armand Pien.

Workshop Waterraketten bouwen - 10 februari 2018

Samen met Nerdlab en de jeugdwerkgroep ruimtevaart organiseren we een workshop waterraketten bouwen op zaterdagmiddag 10 februari van 14u tot 17u.

8e editie Apps For Ghent

Na zeven succesvolle edities is Apps For Ghent aan zijn 8ste editie toe! Zoals elk jaar blijft het doel van de hackathon co-creatie, samenwerking en het stimuleren van het gebruik van open data.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF