<NIEUWS/>

Hack the Museum - Apps For Ghent 9

De negende editie van onze hackathon zit er alweer op! Lees hier een verslag van Hack the Museum, alsook van alle deelnemende teams en hun resultaten.

Programma Datanight at the museum - 7 maart 2019

De jaarlijkse hackathon van stad Gent is alweer aan zijn 9de jaargang toe! Zoals ieder jaar streven we naar co-creatie, samenwerking en hopen we de meest creatieve oplossingen/toepassingen te vinden die gebruik maken van de Gentse open data. We gaan jullie uiteraard niet onvoorbereid naar Apps For Ghent sturen. Daarom organiseren we ook dit jaar een datadive waarop we de beschikbare datasets voorstellen en wat dieper ingaan op de uitdagingen die leven bij de verschillende musea.

Apps For Ghent - Ghent in space

De 8e editie van Apps For Ghent stond volledig in het thema ruimte. Benieuwd met welke ideeën onze teams dit jaar op de proppen kwamen? Lees hier het verslag.

Space For Ghent conferentie & Copernicus workshop

In aanloop naar de Apps For Ghent hackathon organiseerden we samen met Eurisy een Copernicus workshop/datadive & de Space For Ghent conferentie.

Datadive Volkssterrenwacht Armand Pien.

Vrijdagavond 2 februari 2018 vond de eerste datadive in aanloop van Apps For Ghent 2018 plaats! Met dit jaar ruimte als thema, konden we geen betere partner én locatie bedenken dan de volkssterrenwacht Armand Pien.

Workshop Waterraketten bouwen - 10 februari 2018

Samen met Nerdlab en de jeugdwerkgroep ruimtevaart organiseren we een workshop waterraketten bouwen op zaterdagmiddag 10 februari van 14u tot 17u.

8e editie Apps For Ghent

Na zeven succesvolle edities is Apps For Ghent aan zijn 8ste editie toe! Zoals elk jaar blijft het doel van de hackathon co-creatie, samenwerking en het stimuleren van het gebruik van open data.

Apps For Ghent 2017!

Maar liefst 120 mensen trokken naar de Hackathon om hun eigen sporttoepassing of –idee uit te werken. Elk groepje kreeg 5 uur de tijd om een applicatie te ontwerpen, die ze na afloop voorstelden aan de 25-koppige jury. Vier teams konden de strenge selectie overleven en gingen naar huis met enkele mooie prijzen.

Data Dive Sport & Beweging

Naar aanloop van de jaarlijkse Hackathon Apps For Ghent, organiseert de stad een data dive op donderdagavond 9 maart. Tijdens deze dive is het mogelijk om met de al reeds beschikbare en de nieuwe datasets over sport in aanraking te komen. Op deze manier kan je al reeds enkele dagen voor de hackathon inspiratie en ideeën opdoen, om zo nog beter van start te kunnen gaan op Apps For Ghent.

Heb je een idee voor de ultieme sport toepassing?

Hoe kunnen digitale toepassingen een oplossing bieden voor sportproblemen? Via smartphone gemakkelijker een sportterrein reserveren, wedstrijd- en spelersstatistieken bijhouden en delen? Heb je hier ideeën voor, of nog andere uitdagingen? Leg ze voor aan de hackers van Apps for Ghent. Op 18 maart gaan zij in de Krook op zoek naar dé sportapp. Stuur ons je ideeën. En wie weet krijg je een digitale oplossing voor jouw probleem!

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF